Foto: BILDBYRÅN

Avbrutna matchen kan sluta 1-1

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Jönköping Södra och Östersund som fick avbrytas kan sluta oavgjort. Svenska Fotbollförbundets Riksombud Artur Ogelid yrkar på att matchen ska sluta 1-1.

Det var i måndags som en 17-årig åskådare sprang in på planen i matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund, attackerade bortalagets målvakt Aly Keita och uttalade ett bombhot mot Stadsparksvallen.

Ställningen var 1-1 när attacken skedde, och efter detta avbröts matchen.

”Enligt Riksombudet kan det inte visas att den angripande åskådaren är supporter till något av lagen. Därför är huvudregeln, dvs. att den förening vars supportrar orsakat avbrottet ska förlora med 0-3, inte tillämplig. Riksombudet menar i stället att det finns skäl att det spelresultat som gällde när matchen avbröts, dvs. 1-1, också ska gälla som slutresultat.”

Två Östersundsspelare anmälda

Ogelid har även lämnat in anmälningar mot Östersundsspelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero för hur de agerade mot 17-åringen när han omhändertogs. På TV-bilder kan man se att spelare sparkar på den unga mannen när han ligger ner.

Nu får klubbarna och de anmälda spelarna kommentera yttrandet innan Disciplinnämnden fattar ett beslut.

Motivet fortfarande oklart

Motivet till attacken är fortfarande oklar. Att det skulle röra sig om spelfusk tillbakavisas av 17-åringens advokat Uno Karlsson.

– Jag vet att det finns sådana spekulationer i media och på annat håll, men det är inget jag känner till, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.