Sotirios Papagiannopoulos. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Östersundsbacken är VM-reserv

Uppdaterad
Publicerad

Om en mittback blir skadad i VM lär det bli Östersunds succéback Sotirios Papagiannopoulos som kallas in. SVT Sport kan avslöja att han är en av de tolv spelare som har skickat in sitt pass till fotbollsförbundet och därmed är reserver till VM i Ryssland.

Fotbollskanalen kunde tidigare idag avslöja tio av de tolv namn som finns som reserver till VM. Med Papagiannopoulos inräknad saknas alltså bara en. ”Sotte” själv vill inte bekräfta.

– Jag har haft ett bra snack med Janne, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Lista: VM-reserver

De spelare som Fotbollskanalen har rapporterat om är Johannes Hopf, Jacob Rinne, Johan Larsson, Niklas Hult, Robin Quaison, Simon Tibbling, Alexander Fransson, Sam Larsson, Ken Sema och Jiloan Hamad.

Mittbacken har också omgärdats av rykten om en flytt och mycket tyder på att destinationen blir FC Köpenhamn.

– Just nu fokuserar vi på matcherna vi har kvar före uppehållet, men det är klart att något kan hända efter det. Det är klart att det finns intresse och FC Köpenhamn är intressant. Vi har haft ett bra samtal.

Östersunds tränare Graham Potter har i sin tur ryktats till den walesiska klubben Swansea. Det är inte något tränaren har pratat med spelarna om särskilt mycket.

– Han har bara sagt att vi inte ska lyssna på allt som sägs, säger Papagiannopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet