Aliou Badji efter 1-1 mot FK Mariupol. Foto: BILDBYRÅN

Badji räddade Djurgården – på stopptid

Djurgården fick 1-1 hemma mot FK Mariupol i Europa League-kvalets andra omgång. Aliou Badji räddade Djurgården med sitt mål på övertid.

Djurgården ägde den första halvleken och skapade flera chanser hemma mot ukrainska FK Mariupol i Europa League-kvalets andra omgång, men det var ändå Mariupol som kunde gå ut till halvtid i ledning efter att Yavorskyy nickat in bollen efter en hörna för gästerna.

Djurgårdspressen fortsatte i den andra halvleken, men utan att hitta rätt. När Djurgårdstränaren Özkan Melkemichel bytte in Jonas Olsson bredvid Aliou Badji på topp ökade pressen ännu mer.

Europa League

Det dröjde emellertid till den 93:e minuten innan Djurgården fick utdelning när Aliou Badji språngnickade in kvitteringen.

Nära drömvändning

Djurgården och Badji hann även skapa en sista jättechans när Badji träffade stolpen med matchens sista spark. Djurgårdens tränare Özkan Mellkemichel var ändå inte helt missnöjd med det oavgjorda resultatet.

– Vi förtjänade kvitteringen och skapade tryck på slutet. Det var viktigt att få in den och vi kommer att vinna därborta, säger Melkemichel till Viasat.