Bahouis dubbel tog AIK i serietopp

Uppdaterad
Publicerad

Nabil Bahoui visade spelglädje och gjorde bägge målen när AIK slog Sirius med 2-0 i regnet på Friends och tog, i alla fall tillfälligt, över serieledningen.

– Det är kul att få spela mer som forward, säger Bahoui till C More.

Bahoui fick stående ovationer när han byttes ut i den 86:e minuten.

– Vi har vunnit alla hemmamatcher med 2-0, vilket visar att vi har en bra bänk också, säger Henok Goitom till C More om att truppen trots serieledningen är skadedecimerad.

Efter 20 minuters spel slog Anton Saletros ett inlägg från vänsterkanten. Bollen gick till Bahoui som snabbt och distinkt placerade in bollen med en bredsida för 1-0.

I början av andra halvlek kom AIK i en snabb omställning. Bahoui spelade ut bollen till Rasmus Lindkvist på vänsterkanten. Denne spelade in den i mitten till Bahoui som kom rusande och stötte in 2-0.

Målvaktstränaren permanent i Siriusmålet

Reservlösningen och målvaktstränaren Karim Fegrouch, som nu ser ut att ha blivit permanent efter Joshua Wicks kokaindopning, hade ingen chans. Ett skadedrabbat Sirius, spelare fortsatte att falla ifrån under matchen, hade inte kraften att störa AIK i kväll.

I AIK fick också en reservmålvakt stå, Budimir Janosevic. Han hade en del att göra mellan stunderna av sysslolöshet. På tilläggstid fick han reflexrädda ett rykande närskott från Oscar Pehrsson. På läktaren stod den skadade förstemålvakten Oscar Linnér och såg på. Hans knäskada från onsdagens träning håller honom borta hela våren. 

Ett par minuter efter 1-0 var Bahoui igenom igen men hans skott gick i den vänstra stolpen och ut. Strax därefter hade Alexander Milosevic en nick i ribban för AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.