Bangers kastades i toppmötet – fem personer befaras skadade

Uppdaterad
Publicerad

Då Malmö FF slog AIK hemma i den viktiga toppmatchen i allsvenskan igår kastades bangers (högljudda knallskott) i samband med MFF:s bägge mål. Polisen skriver att fem personer, varav två under 15 år, är målsägande i ärendet, som rubriceras som misshandel alternativ vållande till kroppsskada.

– Det är fullständigt oacceptabelt att kasta bangers, det är förenat med livsfara, säger kommenderingschef Andy Roberts.

Enligt Sydsvenskan var två av de som befaras vara skadade bollkallar på matchen. Vid bägge tillfällena bröt domaren matchen tillfälligt.

– Jag har inga exakta uppgifter än, men de har redan träffat vår lagläkare Pär Herbertsson och vi kommer att följa upp det och de kommer att bli kontrollerade ytterligare, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe till Sydsvenskan.

Polisen utreder nu händelserna.

Malmö vann med 2-0 – så här såg det ut:

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 0

AIK logo

AIK

Stadion, Malmö
Publik: 21379
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.