”Bara Dick tror på sagor”, skriver nederländska, De Telegraaf. Foto: De Telegraaf/TT Nyhetsbyrå

VM-kval Nederländerna-Sverige: ”Bara Dick tror på sagor”

Uppdaterad
Publicerad

Nederländernas förbundskapten Dick Advocaat fick äta upp att han inte trodde Sverige kunde vinna med 8-0. I Amsterdam behöver Nederländerna vinna med sju mål mot Sverige – vilket Advocaat tror de kan göra. ”Bara Dick tror på sagor”, rubrik på tidningen De Telegraafs förstasida idag.

Tidningen tillägnar största rubriken på förstasidan åt sport, och VM-kvalmatchen mot Sverige, och kliver in i debatten, som delar Nederländerna inför ödesmatchen: ”Bara Dick tror på sagor”.  Med underrubriken;”Advocaat tror att vi kan göra sju mål mot Sverige”.

Förbundskaptenen sa inför Sveriges möte mot Luxemburg att Sverige aldrig kunde vinna med 8-0. Efteråt sa han att resultatet är ovanligt, och ska inte inträffa på internationell nivå.

VM-kval fotboll

”Kan lika gärna säga det alla tänker”

Storstjärnan Arjen Robben sa till De Telegraaf efter Sveriges storseger att han nu inte ser stora möjligheter att vinna stort mot svenskarna i den avslutande kvalmatchen.

– Jag kan lika gärna säga det alla tänker, att vinna med 6-0 mot Sverige är inte möjligt.

– Märkligt svar, kontrade Hollands förbundskapten Dick Advocaat för nederländska NOS.

Advocaat tog över landslaget i våras efter att Danny Blind fått sparken, då Nederländerna bara låg fyra i VM-kvalgruppen. Advocaat har uppdraget för tredje gången.

Fotnot: Nederländerna behöver vinna med 7-0 mot Sverige för att ta sig till playoff.

RÖSTA: Går Sverige vidare till VM?

LÄS OCKSÅ: ”Sverige vinner inte med 8-0 – vilken dum fråga”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet