Brasiliens mittfältare Andressa Alves missar resten av VM. Foto: TT

Barcastjärnan tvingas lämna VM

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan Brasilien säkra en plats i åttondelsfinalerna. Men man tvingas göra det utan lårskadade mittfältaren Andressa Alves.

”Det är den värsta dagen i min karriär”, skriver hon på Instagram.

Andressa Alves har spelat från start både mot Australien och Jamaica. Hon missar inte bara kvällens avslutande gruppspelsmatch mot Italien, utan också hela Brasiliens eventuella slutspel. Alves som till vardags huserar på Barcelonas mittfält ådrog sig en lårskada under måndagens träning.

”Det är utan tvekan den värsta dagen i min karriär. Jag kan inte förstå att detta händer nu. Jag känner stor frustration och ilska”, skriver hon på Instagram.

26-åringen kommer att vara kvar i Frankrike och stötta laget från sidan.

”Vi har en stor match i kväll och jag litar på vårt lag. Jag är säker på att vi kommer att göra en jättebra match, be för oss. Gud är alltid god”, avslutar hon det känslosamma inlägget.

Samtidigt som Brasilien möter Italien spelar Australien mot Jamaica när grupp C avslutas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.