Josep Maria Bartomeu vill att Barcelona fortsätter att spela i La Liga. Foto: Bildbyrån.

Barcelona ändrar sig – vill stanna i La Liga

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu vill att Barcelona ska stanna i La Liga.

Presidenten har tidigare sagt att klubben kan byta liga om Katalonien blir självständigt, men slog under lördagen fast den nya åsikten på klubbens årsstämma.

– Vi vill fortsätta spela i La Liga och från och med i dag är det garanterat, sa han på årsstämman enligt klubbens hemsida.

Barcelona har i höst spelat under andra förutsättningar än vad laget brukar göra i La Liga. Laget spelade i början av oktober inför tomma läktare mot Las Palmas på grund av oroligheterna i samband med folkomröstningen om Kataloniens självständighet, samtidigt som spelarna efter det strejkade från att träna i protest mot polisens våld vid folkomröstningen.

Presidenten Josep Maria Bartomeu har dessutom tidigare sagt att klubben kan byta liga om Katalonien blir självständigt, men under klubbens årsstämma backade han från det uttalandet.

”Klubbens avsikt att spela i La Liga”

– Det är klubbens avsikt att fortsätta spela i den spanska ligan och vårt deltagande i dag är helt garanterat. Vi ska aldrig riskera att inte delta i olika turneringar. Vi har som mål att vinna dem och vara representerat med värdighet, säger han till hemsidan.

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy utlyste även under lördagen ett regionalt nyval i Katalonien. Det återstår att se vad det får för effekter på fotbollen i Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.