Messi missade en straff. Foto: TT Nyhetsbyrån

Barcelona chockades sent i cupderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona förlorade den första kvartsfinalen i den spanska cupen borta mot lokalrivalen Espanyol med 1-0. Segermålet kom i den 88:e minuten som en kalldusch för Barcelona medan det blev ett enormt glädefirande på läktaren.

Espanyol drev upp bollen på högerkanten och bollen spelades in snett inåt bakåt till Oscar Melendo, 20, som placerade in bollen i den bortre burgaveln med en fint avvägd vänsterträff.

Det var heta känslor och domaren hade en tuff kväll med ideliga närgångna uppvaktningar. Allra mest hettade det till när han blåste straff för Barcelona efter en dryg timme.

Första hemmavinsten mot Barcelona sedan 2006

Sergi Roberto fick en spark mot benet och gick omkull efter något steg. Espanyolspelarna var vansinniga och jagade domaren innan straffen kunde slås.

Leo Messi slog straffen lågt i höger hörn men målvakten Diego Lopez, med ett förflutet i Real Madrid, var med och räddade.

Det var Espanyols första hemmavinst mot Barcelona sedan 2006. Barcelonas svit på 29 tävlingsmatcher utan förlust bröts nu. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.