Messi har aldrig gjort mål på Gianluigi Buffon. Foto: Bildbyrån

Juventus nollade och slog ut Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona lyckades inte stå för en ny mirakelvändning i Champions League. Spanjorerna är utslagna efter 0-0 på Camp Nou och totalt 0-3 mot Juventus.

För några veckor stod Barcelona för en vändning modell jättestor när de vände 0-4-underläge till seger med 6-5 totalt mot Paris Saint-Germain efter tre sena mål i returen på hemmaplan.

Efter 0-3 i första kvartsfinalen borta mot Juventus var Barcelonas förhoppning och mål att stå för en ny stark vändning i det andra mötet, men mot den italienska giganten gick man bet.

Juventus stängde butiken och tillät inte Messi & Co att skapa några jättelägen, framför allt inte i första halvlek. Barcelona lyckades inte göra något mål, och därmed har Lionel Messi fortfarande inte nätat på Gianluigi Buffon.

Juventus, som går mot sjätte raka guldet i Serie A, fortsätter därmed att imponera i Champions League den här säsongen. Den hållna nollan var deras åttonde på tio matcher i årets turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.