Ronaldo fick rött kort i första mötet i supercupfinalen mot Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ronaldo avstängd i El Clásico-returen

Uppdaterad
Publicerad

Spanska supercupfinalen bjuder på dubbla El Clásicon mellan Barcelona och Real Madrid.

Efter söndagens första möte är det fördel Real Madrid som bortavann med 3-1 – som dock har Cristiano Ronaldo avstängd i returen efter två gula kort.

Real tog ledningen efter ett självmål av Barcelonaförsvararen Gerard Pique i den 50:e minuten. Barcelona och Leo Messi replikerade dock inför hemmapubliken när han i den 77:e minuten satte 1-1 på straff sedan Luis Suarez fällts av Real-målvakten Keylor Navas.

Sedan var det dags för Cristiano Ronaldo att lägga sig i handlingarna ordentligt med tio minuter kvar. Först gjorde han 2-1 vackert – men ådrog sig ett gult kort när han tog av sig tröjan. Bara två minuter senare åkte han på sitt andra gula för filmning när han sökte straff – och missar därmed returmötet på onsdag i Madrid.

I 90:e satte Marco Asensio punkt för tillställningen när han efter en omställning satte bollen i krysset till 3-1 för Real, som nu har ett rejält övertag inför returen – men alltså kommer sakna sin största stjärna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.