Barcelona jublar efter mål mot Eibar. Foto: Bildbyrån

Barcelona tvingades ta bussen till tre nya poäng

Protesterna i Barcelona gjorde det omöjligt för stadens främsta fotbollslag att ta flyget till dagens match borta mot Eibar. I stället fick Messi och hans kompisar snällt sätta sig på bussen redan i fredags för att vara säkra på att hinna i tid till avspark. En bra uppladdning visade det sig.

Efter att tolv katalanska separatistledare dömts till långa fängelsestraff har det varit starka demonstrationer i Barcelona. Tusentals människor har deltagit i protesterna och efter att man uppmanat folk att ockupera flygplatsen tvingades fotbollslaget Barcelona ta bussen de 600 kilometerna till Eibar.

Protesterna och den ovanliga bussresan verkar dock inte ha påverkat laget det minsta. Antoine Griezmann, Lionel Messi och Luis Suárez gjorde alla ett mål var när Barcelona vann med 3-0.

1–0 ordnade nyförvärvet Griezmann. Den franske anfallaren blev frispelad i den 13:e minuten innan han kyligt kunde sätta bollen i nät, stolpe in.

Med knappa timmen spelad utökades ledningen – och då hade hela trion en fot med i förarbetet. Suarez tog emot en passning i straffområdet, innan Griezmann tog över och lirkade fram bollen till Messi som avslutade anfallet genom att placera in 2–0.

Suarez punkterat tillställningen i den 66:e minuten. Återigen bäddade Griezmann för läget när han frispelade Messi som osjälviskt gav Suarez öppet mål.

Segern var Barcelonas fjärde raka i ligan och den regerande mästaren är nu åter i serieledning. Med en match mer spelad har laget en poängs marginal ner till Real Madrid som möter Mallorca på bortaplan senare under lördagen.