Barcelonas tränare Ronald Koeman uttalar sig om ”BarcaGate”. Foto: Bildbyrån

Barcelonas tränare om gripandet av förre ordföranden – ”Det skadar klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas tränare Ronald Koeman säger att gripandet av klubbens förre ordförande Josep Maria Bartomeu skadar den katalanska storklubbens rykte. Men han är också skakad på ett personligt plan.

– När jag hörde nyheten blev jag förkrossad, säger han.

– Det här är inte bra för klubbens rykte, men vi måste vänta och se vad som händer, säger Ronald Koeman i samband med en presskonferens inför Barcelonas semifinalretur mot Sevilla i Copa del Rey i morgon.

Josep Maria Bartomeu tillbringade en natt i fängelse, men blev i dag villkorligt frigiven medan utredningen av ”BarcaGate”-skandalen fortsätter.

Totalt greps fyra personer i samband med gårdagens polisrazzia mot Barcelonas klubblokaler vid Camp Nou, men de två andra personerna har tidigare släppts. Bland de gripna fanns också klubbens vd Oscar Grau.

Koeman har tidigare haft ett bra samarbete med Bartomeu

– När jag hörde nyheten blev jag förkrossad för jag känner Bartomeu och Grau väl. Jag lider med dem för jag har haft ett bra samarbete med dem under den här korta tiden och Bartomeu har alltid varit en enastående person för mig, säger Koeman.

”Barçagate” handlar om att Bartomeu anklagas för att ha tagit hjälp av en pr-byrå för att i sociala medier smutskasta sina kritiker, bland andra stjärnspelarna Lionel Messi och Gerard Piqué, och samtidigt stärka sin egen position som klubbens ordförande. Han avgick i oktober och på söndag ska Barcelona välja en ny ordförande.

ARKIV: Därför är det kaos i Barcelona (1 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.