Bartosz Grzelak får sparken av AIK – Henok Goitom tar över Foto: Bildbyrån

Bartosz Grzelak får sparken av AIK – Henok Goitom tar över

Uppdaterad
Publicerad

AIK har beslutat att sparka sin huvudtränare Bartosz Grzelak efter ett extrainsatt styrelsemöte, meddelar klubben.

Detta efter torsdagens blytunga 3–0-förlust i Conference League mot tjeckiska Slovacko.

Den tidigare spelaren Henok Goitom tar över som tillförordnad huvudtränare resten av säsongen.

Det har hackat för AIK under större delar av säsongen. Nu väljer klubben att bryta med sin tränare Bartosz Grzelak som tog över i juli 2020 efter Rikard Norling.

– Vi är inne i en negativ trend där AIK under en period varken fått en sportslig utveckling, eller resultaten med oss, som tar oss till de mål som vi har satt för verksamheten. Bartosz har gjort ett stort och hedervärt arbete för AIK under svåra förhållanden när han tillträdde. Jag vill tacka honom för att han representerat AIK på ett professionellt vis och stått upp som en god ambassadör för klubben, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Laget ligger på femteplats i den allsvenska tabellen, med sex poäng upp till ledande Häcken. Laget kommer från en rad svaga resultat i kvalet till Europa Conference League och var en straffläggning ifrån att åka ut redan i förra omgången mot nordmakedonska Shkendija. Även i allsvenskan har resultaten sviktat på senaste tid.

2–2 hemma mot Värnamo i senaste omgången och matchen dessförinnan förlust med 1–0 borta mot Kalmar.

Henok Goitom, 37, som spelade i klubben 2012-2015 och 2017-2021 tar nu över tillfälligt som huvudtränare medan klubben letar efter långsiktig lösning, skriver klubben.

Klipp: Storförlust för AIK i Conference League (18 aug)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.