Zlatan Ibrahimovic passerad av Kylian Mbappé. Foto: Bildbyrån

Passerade Zlatan efter nya showen

Två mål från Kylian Mbappé i 3-2-segern mot Bayern München.

Det betyder att den 22-åriga anfallaren nu gjort fler mål för PSG i Champions League än Zlatan Ibrahimovic.

– Det var en svår match mot det bästa laget i Europa just nu, säger tvåmålsskytten.

En tysk jätte mot en fransk. En repris på fjolårets final.

Det är vad som drabbas samman i en av Champions Leagues kvartsfinaler när Paris Saint-Germain och Bayern München möts.

I det första mötet som spelades i Tyskland, behövde Kylian Mbappé bara ett par minuter på sig innan han hade gett gästerna ledningen när han sköljde igenom det rödklädda försvaret.

Hos hemmalaget Bayern är stora anfallsstjärnan Robert Lewandowski skadad och missar båda mötena med PSG. På topp spelade i stället den kamerunska anfallaren, Maxim Choupo-Moting.

Utökad ledning

Efter en halvtimme hade Bayern sju avslut mot mål, PSG två. Men fransmännens hade också gått i mål och det var försvararen Marquinhos som utökade till 2-0 efter 28 spelade minuter.

Men efter chocköppningen kom en viktig reducering för hemmalaget. Just nämnda Choupo-Moting gör vad han kan för att fylla Lewadowskis anfallsskor och var den som reducerade.

Mbappé tvåmålsskytt

I den andra halvleken var 31-årige Thomas Müller som letade upp en ledig boll i straffområdet och kvitterade när timmen var spelad. Detta var tyskens andra mål i Champions League den här säsongen.

Men mannen som inledde målskyttet var inte klar. Mbappé utmanade till vänster om straffområdet, avancerade över straffområdeslinjen och hittade ett avslut vid närmsta stolpen som ställde Bayerns målvakt, Manuel Neuer, 3-2 till PSG.

Passerade Zlatan

Det blev också slutresultatet vilket innebär att det är fördel PSG inför returen.

Fransmannens två mål innebär att han nu har gjort fler mål i Champions League för PSG (21) än vad Zlatan Ibrahimovic har gjort (20), detta på lika många matcher (33).

– Det var en svår match mot det bästa laget i Europa just nu. Vi spelade bra som ett lag men det var tufft och vi måste spela på hemmaplan som vi gjorde i kväll, som ett lag. Jag tackar mina lagkamrater som hjälpte mig att göra två mål i dag, säger Mbappé i en intervju i Viaplay efter matchen.

Han har dock en liten bit kvar upp till Edinson Cavani, 30 mål på 54 CL-matcher för PSG.