Janine Beckie hade chansen att kvittera för sitt Kanada på straff – men Lindahl räddade Foto: Nyhetsbyrån

Beckie om straffen: ”Mot de flesta målvakter hade den gått in”

Uppdaterad
Publicerad

Kanada hade ett jätteläge att kvittera mot Sverige på straff, men Hedvig Lindahl gjorde allt rätt och räddade Janine Beckies hårda skott.

– Mot de flesta målvakter hade den gått in, säger den kanadensiska forwarden till SVT Sport.

Kanadas straffläggare Janine Beckie stannade till för en kort intervju i mixade zonen efter matchen, med ett ansikte som lyste av besvikelse.

– Det är frustrerande såklart. Vi hade ett spelövertag. Så all cred till Sverige som vinner, säger hon till SVT Sport.

Efter matchen hyllades Hedvig Lindahl stort för sin straffräddning i 69:e matchminuten. Beckies skott var ett skolboksexempel på hur du lägger en bra straff, hård och välplacerad i vänstra hörnet, men Lindahl slängde sig åt rätt håll och skjutsade blågult vidare i VM-turneringen.

– Hon gjorde en bra räddning. Jag är självsäker i mina straffar. Mot de flesta målvakter hade den gått in, säger Beckie.

Även Kanadas stora stjärna Christine Sinclair var påtagligt besviken efter förlusten och var en av de sista spelarna att lämna planen efteråt.

– I fyra av fem matcher vinner du utifrån den här matchbilden. Men Sverige hade en chans och tog den. Så är det när du spelar mot ett av topplagen i världen.

När en journalist frågade om den rutinerade 36-åringen tänkt något mer på framtiden i landslaget skrattade Sinclair till lite och svarade med ett något obekvämt leende:

– Nej, inte alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.