Leicesters tränare Claude Puel var tagen vid blomsterhavet utanför King Power-stadion som förvandlats till en minnesplats. Foto: TT.

Begravning på Leicesters matchdag

Publicerad

På lördag spelar Leicester sin första match efter att ägaren Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en helikopterolycka. Det är samma dag som Vichais begravning inleds i Thailand.

– Det har utan tvekan varit en av de svåraste veckorna i den här klubbens historia, säger tränaren Claude Puel i sin första presskonferens sedan olyckan, där även fyra andra personer förolyckades, i lördags kväll efter 1-1 hemma mot West Ham.

Som vanligt hämtades Vichai och hans sällskap upp med en helikopter i mittcirkeln på King Power-stadion, namngett av hans företag. Helikoptern lyfte över läktaren men störtade sedan ner på en tom parkeringsplats utanför arenan. Alla fem i helikoptern omkom omedelbart.

”Resultatet betyder inget”

Puel berättade att spelarna är förkrossade och kommer att hedra Vichai i mötet med Cardiff på lördag.

– Resultatet betyder inget, att hedra vår ägare är det viktigaste, säger Puel som tror att det blir känslosamt.

– Men vi får inte bara förlita oss på känslor, då blir det svårt. Jag hoppas att vi kan hitta en balans mellan beslutsamhet och känslor i den här matchen. Vi har ett ansvar mot hans minne.

Leicesters möte med Southampton i ligacupen i tisdags sköts på framtiden och kommer att spelas 27 november. Affärsmannen Vichai, med miljarder på kontot efter verksamhet inom taxfree (företaget har 7000 anställda), köpte klubben 2010. 2016 fick han vara med om det allra mest sensationella guldet i den högsta engelska serien när Leicester vann Premier League. Före säsongstarten var oddset 5000 gånger pengarna.

Vichais son har sagt att han ska fortsätta faderns verksamhet i klubben. Vichai Srivaddhanaprabha blev 60 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer