Felix Beijmo har guld i blicken. Foto: Bildbyrån.

Felix Beijmo: ”Nästa år måste vi vinna SM-guld”

Publicerad

Han gick från klarhet till klarhet i debutsäsongen. Nu siktar Felix Beijmo ännu högre med sitt Djurgården. – Vi kom trea förra året. Nästa år måste vi vinna SM-guld, tycker jag, säger han till SVT Sport.

Inför säsongen 2017 plockade Djurgården in en spännande högerback från Brommapojkarna.

När året summerades hade Felix Beijmo imponerat i den allsvenska klubben – men själv är han inte överraskad.

”Visste att jag var redo”

– Jag gjorde en bra debutsäsong i allsvenskan. Det var kul att komma in och få chansen direkt av tränaren. Jag är nöjd med min första säsong, men det var samtidigt ingen överraskning. Jag visste att jag var redo att ta steget. Därför tog jag det, säger han till SVT Sport.

Det gick snabbt – från division 1 till allsvenskan. Vad är ambitionen inför 2018?

– Vi kom trea förra året. Nästa år måste vi vinna SM-guld, tycker jag. Jag kommer att satsa på det, sedan ska man bara få hela laget att också tro på det. Vi har tappat ”Mange” (Magnus Eriksson) och Kim (Källström), men ändå fått in bra lirare och jag tror att vi kommer stärka upp och få en slagkraftig trupp.

Talar gott om Källström

När det gäller Källström hymlar inte Beijmo om att det är ett rejält tapp.

– Jag förstår honom. Om motivationen är borta är det svårt att gå upp på morgnarna. För mig som är 19 och vuxit upp med Kim och sett honom spela alla mästerskap är det dock väldigt tråkigt att han slutar, säger högerbacken och fortsätter:

– När jag kom till Djurgården var det inte värsta grejen att spela med honom, utan man såg honom som en i laget. Men nu när han har slutat inser man att man spelat med en så stor spelare. Han har ju spelat i Arsenal och Champions League-semifinal med Lyon.

Siktar på landslaget

Tidigare i år menade Beijmo att han vill bli världens bästa högerback. Ett steg i rätt riktning är naturligtvis landslaget.

– Jag har varit med i U19-landslaget och så, och det är alltid en ära att spela för Sverige och dra på sig den blågula tröjan. Nu har jag dock inte varit med på senaste tiden i U21-landslaget, och kom inte med i januariturnén.

Men målet på sikt är att slå sig in i a-landslaget?

– Självklart. Det är som sagt en ära att ta på sig den svenska tröjan. Jag kommer att visa vad jag går för, ge allt och hoppas att de inte kan hålla mig utanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer