Bekräftat: Karim Benzema missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Ännu ett mardrömsbesked för Frankrike.

Superstjärnan Karim Benzema tvingades bryta kvällens träning med en lårskada och nu är det bekräftat att han missar VM.

– Tack för alla stödmeddelanden, skriver 34-åringen på Instagram.

Karim Benzema klev av den franska träningen skadad. Nu kommer alltså mardrömsbeskedet. Ballon d'Or-vinnaren tvingas avstå VM i Qatar.

– Skada i framsidan av det vänstra låret gör att Karim Benzema tvingas avstå från att delta i VM. Hela teamet delar Karims sorg och önskar honom ett snabbt tillfrisknande, skriver franska landslaget.

Minuter senare uttalade sig Real Madrid-anfallaren själv på Instagram.

– Jag har aldrig gett upp i mitt liv men i kväll måste jag tänka på laget, som jag alltid gör. Därför lämnar jag min plats till någon som kan hjälpa vår grupp att göra ett fantastiskt VM. Tack för alla stödmeddelanden.

De regerande världsmästarna Frankrike har haft en jobbig uppladdning inför fotbolls-VM. Sedan en tid tillbaka stod det klart att två mittfältsgiganter missar VM på grund av skador. Det handlar om Ngolo Kanté och Paul Pogba. Sedan tidigare var det också klart att Mike Maignan missar mästerskapet och för några dagar sedan stod det klart att RB Leipzigs Christopher Nkunku även han missar mästerskapet.

Fransmännen kliver in i turneringen på tisdag – när man ställs mot Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.