Norska mästarklubben Rosenborg kan gå ihop med Marit Clausens Trondheim-Örn. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Norska storklubben vill starta damlag

Uppdaterad
Publicerad

Storklubbar runt om i Europa har under de senaste åren mobiliserat på damsidan. I Sverige vill Malmö FF ta över LB07 i damallsvenskan. Nu hakar Norges största fotbollsklubb på trenden, Rosenborg vill ha ett lag i den högsta norska damligan redan nästa säsong.

– Vi upplever att många tjejer drömmer om att spela i Rosenborg. Vi önskar också att kunna identifiera oss med fler än 50 procent av befolkningen och tror att det här kan vara bra för både publiken och marknaden, säger styrelseordföranden Ivar Koteng till VG.

Kosovare Asllanis och Sofia Jakobssons CD Tacón blir Real Madrid nästa säsong. I Sverige hoppas Malmö FF kunna gå ihop med LB07 och ta över deras lag i damallsvenskan. Även om de verkar stöta på motstånd i egna led. Nu vill den 26-faldiga norska mästarklubben inte vara sämre.

Rosenborg vill slå sig ihop med Trondheims-Örn i den norska Toppserien och på så sätt få ett damlag i högstaserien redan nästa år. Klubbarna möttes tidigare i veckan och beslutet väntas slås fast under ett styrelsemöte i december, uppger norska VG.

I Toppligan har bland andra Stabaek, Lilleström och Vålerenga sedan tidigare damlag. I dagarna meddelade också Ålesund att de vill ingå i ett samarbete med FK Fortuna i andradivisionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.