• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Bekräftat: Succétränaren till Blåvitt

Poya Asbaghi. Det blir han som tar över huvudtränarjobbet i IFK Göteborg.

IFK Göteborg har presenterat sin nye tränare efter fiaskosäsongen i allsvenskan där storklubben med ambitioner slutade tia i år. 32-årige Poya Asbaghi tar över och blir lagets tredje huvudtränare på mindre än ett års tid. Jörgen Lennartsson fick sparken i somras, dåvarande assisterande tränaren Alf Westerberg tog över och nu ska alltså Asbaghi leda Blåvitt framöver.

– Det är en resa som sällan är skådad. Jag hade ingen fantastisk spelarkarriär, allt jag har uppnått har jag fått kämpa för genom hårt arbete. Nu står jag här 32 år gammal och får träna IFK Göteborg, jag hoppas det är för att jag gjort ett fint arbete, säger Asbaghi under presskonferensen.

Asbaghi har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag har aldrig varit stoltare. När en klubb som IFK Göteborg knackar på dörren så är det väldigt få personer som hade tackat nej. Valet var extremt lätt.

32-årige Poya Asbaghi har en kort tränarkarriär. I våras bröt han med Dalkurd som han hade tagit upp till superettan. Och i maj skrev han på för krisande Gefle. När Asbaghi kom till klubben låg Gävlelaget sist i näst högsta serien, han räddade kvar Gefle som ryckte upp sig ordentligt och vann åtta matcher, fick fyra oavgjorda och förlorade fyra.

– En av mina styrkor är att jag är trygg med det material som finns tillhanda och att få ut maximalt av de spelare jag har att tillgå. Det finns givetvis en vision om hur jag vill spela och formera laget. En del av min filosofi handlar om att ha kontroll.

Blåvitts sportchef Mats Gren menar att klubben har följt Asbaghi under en längre tid.

– Vi är stolta över att att ha Poya Asbaghi som ny huvdtränare. Han står för en spännande och vägvinnande fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer