Axel Witsel tar plats i Belgies EM-trupp. Foto: Bildbyrån

Belgiske stjärnan till EM efter svåra skadan

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu mindre än en månad kvar till EM och trupperna har börjat presenteras.

När Belgiens förbundskapten Roberto Martínez idag presenterade sin trupp fanns Axel Witsel med trots hans otäcka skada.

Hälsenan gick sönder i januari och har stoppat allt spel sedan dess. Ändå är defensive nyckelspelaren Axel Witsel nu uttagen i Belgiens trupp till fotbolls-EM.

– När trupperna utökats till 26 spelare finns det mer plats för att chansa. Han har en unik profil, säger förbundskapten Roberto Martínez till belgisk tv om den långtidsskadade Dortmund-mittfältaren.

Fotbolls-EM

Witsel har stor betydelse för bollvinnandet bakom Belgiens många offensiva stjärnor. Att han skulle ges en chans i truppen var väntat efter positiva besked om hans återhämtning.

Däremot blir det ingen given EM-plats för Alexander Isaks lagkamrat Adnan Januzaj. Real Sociedad-mittfältaren hamnar tills vidare bland Belgiens elva reserver på hemmaplan. I EM ställs ”de röda djävlarna” mot Finland, Danmark och Ryssland i grupp B.

Guide: Fotbolls-EM 2021

KLIPP: Tre frågor om: Zlatan missar EM (15 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet