Oliver Berg gjorde matchens enda mål mot Degerfors. Foto: Bildbyrån

Berg avgjorde för Kalmar – tog tre poäng mot Degerfors

Degerfors hade inte ett enda skott på mål.

Då är det väldigt svårt att vinna matcher.

Kalmar åkte hem med tre poäng efter att Oliver Berg gjort det enda målet och avgjort detta sömnpiller till match.

– Det är åt helvete, säger Degerforsförsvararen, Oliver Ekroth.

Nykomlingen Degerfors väntar fortsatt på sitt första allsvenska mål.

I premiären mot AIK hade man tre avslut på mål, men förlorade ändå med 2-0. ”Hemma” (i Örebro) mot Kalmar var det än sämre offensivt och Degerfors mäktade inte med ett enda skott mot Kalmarmålet.

Degerfors IF

Berg enda målskytt

I stället kom avgörandet i den 40:e matchminuten. Isak Magnusson revs ner i straffområdet och Oliver Berg klev fram från elva meter. Känslan var ett Berg blundade och gick på all kraft han hade i sin högerfot. En framgångsrik taktik den här gången visade det sig då bollen gick i nät.

Den andra halvleken var om möjligt ännu sömnigare men där Kalmar var spelförande. Detta samtidigt som Degerfors inte hade kvalitén för att åstadkomma en enda målchans – förrän i den femte tilläggsminuten.

Skrek på straff

Då kom bollen in i Kalmars straffområde där målvakten Lucas Hägg-Johansson hamnade i en duell om bollen där hemmalaget sedan skrek på straff. Någon sådan fick man inte och kort därefter var matchen över.

Henrik Rydströms Kalmar har inlett säsongen med ett kryss (0-0 mot Östersund) och en seger.

– Det är åt helvete. Vi höjer oss till andra halvlek men är inte alls tillräckligt bra för att hota Kalmar i dag. Vi har ingen fart och det går för långsamt för att vi ska lyckas skapa målchanser, säger Degerfors försvarare, Oliver Ekroth, till Discovery efter förlusten.