Besard Sabovic är tillbaka i Stockholm och Djurgården. Foto: Bildbyrån

Besard Sabovic tillbaka i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Besard Sabovic, 24, bröt sitt kontrakt med den ryska klubben FC Khimki efter Rysslands invasion av Ukraina. Nu har han skrivit på för sin tidigare klubb Djurgården i allsvenskan.

– Jag känner mig väldigt taggad och glad, säger han till klubbens hemsida.

Mittfältaren Besard Sabovics nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2024. Det blir första gången han spelar i Djurgården sedan han lämnade för Mjällby 2020.

– Jag har varit hemma i Stockholm ett tag, tränat med laget och har sett varje hemmamatch på plats och bortamatcherna på tv och tänkt att jag bara vill köra igång så fort som möjligt, säger han.

Sabovic kom till Djurgården från Brommapojkarna som junior. Efter Mjällby har han hunnit representera turkiska Kayserispor och ryska Khimki. Han har gjort U21-landskamper för både Nordmakedonien och Sverige.

– Besard har varit här och tränat med oss sedan i slutet av maj. Han är redan en del av gruppen och känner väldigt många, så det blir ett naturligt steg. Man kan ju se under träningarna att han är en skicklig fotbollsspelare, säger sportchef Bosse Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.