• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Betyder väldigt mycket att kombinera fotbollen och privatlivet”

Uppdaterad
Publicerad

Pernille Harder och flickvännen Magdalena Eriksson träffades när de var lagkamrater i Linköping.

Nu ska de två återigen dela omklädningsrum när Pernille Harder i dag blev klar för Erikssons Chelsea.

– Det betyder väldigt mycket att vi äntligen kan kombinera fotbollen och privatlivet, säger Harder till SVT Sport.

Det har varit på gång under ett par dagar men i dag blev det klart. En av världens bästa anfallare, Pernille Harder, är klar för storsatsande Chelsea. På plats i Londonklubben finns redan flickvännen, tillika Chelseakaptenen, Magdalena Eriksson. Det har gått fyra år sedan paret senast representerade samma klubb, då i Linköping men nu är de alltså återförenade.

– Det betyder väldigt mycket att vi äntligen kan kombinera fotbollen och privatlivet. Det kommer säkert också gynna spelet på planen det är jag helt säker på. Mår man bra utanför planen så hjälper det en att prestera på planen, säger Pernille Harder till SVT Sport.

”Kämpat med långdistans i över tre år”

Magdalena Eriksson är även hon såklart nöjd med att få in Harder till Chelsea.

”På ett personligt plan känns det givetvis helt fantastiskt. Vi har kämpat med långdistans i över tre år och att äntligen få ha en vardag tillsammans känns bara helt fantastiskt”, skriver Eriksson i en kommentar till TT.

Chelsea har växt fram som den stora maktfaktorn i engelska ligafotbollen de senaste åren med tre titlar de senaste fem åren. Med profilvärvningar såsom Sam Kerr och Pernille Harder tror danskan själv att klubben kan börja göra ett avtryck i Europa.

– Jag hoppas jag kan hjälpa laget med att ta nästa steg i Europa. Chelsea har vunnit ligan i England men fortfarande inte tagit steget i Europa och det hoppas jag kunna hjälpa med. Och det tror jag att vi kan göra, just nu har vi väldigt mycket bra spelare. Målet är att vinna Champions League, säger Harder till SVT Sport.

Danska anfallsstjärnan får inte mycket till försäsong. Efter att ha spelat Champions League-final i söndags drar den engelska ligafotbollen igång redan på söndag med stormötet mot Manchester United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.