Biljettrycket enormt inför Sveriges möte med Italien. Foto: Bildbyrån

Biljettrycket: ”Vi skulle kunna fylla två Friends”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige mot Italien – i ett avgörande play off.

Då har intresset varit rekordstort.

– Någonting har hänt, säger Svenska fotbollförbundets biljettansvariga Lena Danielsen.

Efterfrågan på biljetter till hemmamatchen i play off-mötet med Italien har varit stor – väldigt stor. När de släpptes för allmänheten kraschade servrarna och släppet flyttades för att kunna kontrollera trycket. Väl när plåtarna blev tillgängliga att köpa så satt över 30 000 i kö – och blev utan en plats på Friends Arena.

1 000 nya biljetter tillkom i måndags, eftersom det italienska fotbollförbundet skickade tillbaka dem. Och kunde i stället köpas av blågula supportrar.

VM-kval fotboll

– Då var det 10 000 som satt i kö bara för de biljetterna. Sedan det blev klart med play off har det varit ett extremt tryck, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Publikrekordet på Nationalarenan slogs i oktober mot Luxemburg. 50 022 såg VM-kvalkrossen, 8-0, på plats.

– Det kan inte bli något nytt publikrekord på fredag mot Italien. Pressläktaren är större, säkerhetsavspärrningarna likaså. Så det kommer bli cirka 49 500 åskådare.

Hur många fler personer skulle ni kunna ta in, om Friends inte hade någon gräns som ändå var realistisk?

– Jadu, vi skulle kanske kunna fylla två Friends. Så det dubbla åtminstone.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet