Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Björnström föddes som ”gnagare”: ”Vill slå Djurgården extra mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Axel Björnström, som är stor AIK-supporter sedan barnsben, anslöt till klubben inför säsongen.

På söndag spelar han sitt första Stockholmsderby när Djurgården kommer på besök.

– Man kanske inte tycker om Djurgården och man vill slå dem extra mycket, säger han till SVT Sport.

I samband med Rysslands invasion av Ukraina valde Axel Björnström att lämna Arsenal Tula för AIK. Försvararen trivs i sin nya tillvaro och under söndagen väntar en höjdpunkt: Stockholmsderbyt mot Djurgården.

– Det är någonting jag har sett fram emot väldigt mycket. Det ska bli otroligt mäktigt och stort. Det är riktigt kul, säger han till SVT Sport.

”Vuxit upp med rivaliteten”

Björnström förklarar att den här matchen, av olika anledningar, blir extra speciell.

– Jag är uppväxt med att min lott föll på AIK och det är jag väldigt glad över. Jag har ju alltid hållit på AIK sedan barnsben och vuxit upp med den här rivaliteten. Sen är de otroligt duktiga. Jag föddes som gnagare. Då innebär det också att man kanske inte tycker om Djurgården heller och vill slå dem extra mycket.  

– Det är otroligt kul och skönt att kunna påverka på planen också. Sen vet man hur det är på andra sidan och hur mycket det betyder för folk (supportrar) i arbetet och allt omkring med polarna och i vardagen.

”Väldigt vilt...”

För att slå Djurgården krävs att AIK fokuserar på sitt eget spel, menar försvararen.

– Sen är det ju så att derbymatcher har en speciell karaktär. Djurgården är ett otroligt bra lag och vi behöver komma upp på vår allra högsta nivå.

Vad hade det betytt att få göra ett mål?

– Väldigt mycket. Det är svårt att veta exakt hur man reagerar nu. Glad hade man blvit. Jag tror att det hade varit svårt att behärska sig. Väldigt vilt. Men man får också vara sansad så att man inte gör som Nico (Stefanelli) i fjol att man sliter av sig tröjan och blir varnad.

MISSA INTE: Se och hör intervjuerna med Djurgårdens Victor Edvardsen och AIK:s Axel Björnström inför derbyt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.