Stina Blackstenius är uppvaktad i fotbollsvärlden efter ett framgångsrikt år. Foto: Bildbyrån

Uppvaktad Blackstenius: ”Svårt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings Stina Blackstenius är uppvaktad efter ett lysande år. 20-åringen för dialog med ”tre-fyra klubbar” och väntas bestämma sig inom en vecka. ”Jag har väldigt svårt för att ta jobbiga beslut”, säger Blackstenius till SVT Sport.

20-åriga Stina Blackstenius har länge varit ett framtidsnamn, men efter att ha visat upp sina kvalitéer i OS samt vunnit ett SM-guld, är hon nu ännu hetare på marknaden. Kontraktet med Linköping går ut i slutet av november, och just nu för Blackstenius agent dialog med flera klubbar. ”Tre-fyra” stycken ute i Europa samt Linköping. Hon väntas bestämma sig inom en vecka.

– Hon är väldigt uppvaktad. Det har hon varit ett ganska långt tag, säger agenten Carl-Johan Fransén.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Jag har inte kommit hela vägen fram, till att jag vet vad jag vill. Det är några klubbar som är intresserade, säger Blackstenius.

Ute i Europa?

– Ja. Men att stanna kvar i Sverige är också väldigt lockande. Jag har trivts väldigt bra de fyra åren jag spelat i Linköping, så det är så klart också ett alternativ. Det blir mycket dialog och samtal med min agent och jag pratar även mycket med mina föräldrar, säger Blackstenius.

En extra dimension

Agenten Carl-Johan Fransén berättar att under 2016 har sju stycken klubbar uppvaktat Blackstenius, förutom Linköping.

– Jag tyckte hon visade rätt bra vad hon går för under OS. Man märkte det på Twitter, i svensk media och även utomlands pratades det väldigt mycket, som jag förstått det.  Hon har ju ett ganska coolt efternamn också, lite som ett artistnamn. Sen tycker jag att Stina bryter mönstret lite. Hon är en fysisk spelare som går rakt på mål, snabb, stark. Jag tycker hon har en dimension extra jämfört med andra spelare. Hon kan bli hur bra som helst, säger agenten Carl-Johan Fransén.

Händelserikt år

– Det är väldigt roligt att man uppmärksammas, för att man gör något bra. Jag har haft en bra utveckling. Det har hänt väldigt mycket på kort tid, och det är väldigt roligt, men samtidigt har det tagit mycket energi från mig, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Svårt för jobbiga beslut

Känner du att du behöver landa lite?

– Ja lite. Det skulle vara bra för mig att ta ett beslut. Jag är väl inte helt bekväm med att ta ett sådant beslut som jag står inför nu. Jag har väldigt svårt för att ta jobbiga beslut, och just nu står jag inför ett svårt beslut som jag ser det, avslutar Stina Blackstenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer