Både Stina Blackstenius och Julia Zigiotti Olme gjorde två mål vardera i sina klubbars storsegrar. Foto: Bildbyrån

Blackstenius och Zigiotti Olme nätade dubbelt i storsegrar

Mållös sedan april.

Då slog Julia Zigiotti Olme till två gånger om när hennes Brighton körde över West Brom med hela 7-0 i FA cupen.

Storseger och svenskmål blev det även för Arsenal där både Stina Blackstenius och Lina Hurtig nätade.

Sedan övergången från Häcken för drygt ett år sedan har Julia Zigiotti Olme gjort två mål för sitt Brighton. Båda kom två matcher i rad i Womens Super League i april förra året. Sedan dess har den offensivt lagda mittfältaren gått mållös – fram tills i dag.

I FA cupens sextondelsfinal ställdes Brighton mot West Brom och rätt snabbt blev det en ojämn historia. Brighton gjorde 1-0 redan efter sex minuter och sedan tog svenskan över. 2-0 kom från 25-åringen i den 19:e minuten och kort innan halvtidsvilan satte hon även 3-0.

Brighton vann till slut med 7-0 och avancerade till åttondelsfinal.

Blackstenius med två snabba mål

Avancerade gjorde även Arsenal efter att ha knockat Leeds med 9-0. Inga svenskor från start men kort efter halvtidsvilan blev både Stina Blackstenius och Lina Hurtig inbytta. Hurtig behövde bara åtta minuter på planen för att sätta 4-0 för Arsenal.

En stund senare tackade även Blackstenius för förtroende och satte 6-0 och 7-0 inom loppet av tre minuter.

Storstjärnan avgjorde med hattrick

Sam Kerr fortsätter att leverera för Chelsea. När laget tog emot ligarivalen Liverpool i FA-cupen stod australiskan för ett hattrick och säkrade avancemang för Londonklubben.

Kerr gjorde 1-0 efter en halvtimme, hennes tolfte mål för säsongen. Lagkapten Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd byttes in senare i matchen, men ingen av dem hade något med målen att göra, det var Kerrs show.

Kerr satte sitt trettonde och fjortonde mål för säsongen. Zecira Musovic vaktade stolparna och fick släppa två mål förbi sig i 3–2-segern.