Blackstenius om smällen: ”Det kändes obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius klev av i matchen mot Ryssland efter att ha fått ett hårt slag mot huvudet i en nickduell med en rysk back. Nu berättar hon om smällen och varför hon valde att kliva av.

När Sverige mötte Ryssland i andra gruppspelsmatchen var det Stina Blackstenius som cementerade segern med sitt 2-0-mål i 51:a matchminuten.

Bara minuter senare fick hon ett nytt läge när Magdalena Eriksson slog ett inlägg och Blackstenius gick upp i en nickduell med en rysk back.

– Vi träffade huvud mot huvud och även om det inte är en hård smäll så kändes det som att det kanske tog lite fel, säger Blackstenius till SVT Sport.

Hon valde att ta det säkra före det osäkra och avbryta matchen.

– Hon kunde inte se klart och kan ha fått en hjärnskakning. Därför tog vi inga risker och bytte ut henne, sade Mats Börjesson, landslagets läkare efter matchen.

Men nu, två dagar efter krocken, mår Blackstenius bra och är redo för Sveriges match mot Italien på måndag. Under söndagen konstaterades även att hon inte hade någon hjärnskakning.

– Jag har mått bra nu i två dagar så det känns skönt, säger Blackstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.