Blackstenius vid ett tidigare tillfälle. Foto: Bildbyrån

Blackstenius visade vägen

Uppdaterad
Publicerad

I fjol gjorde Stina Blackstenius sju mål i allsvenskan, en notering hon är på väg att krossa redan i upptakten av årets säsong. Efter två mål i premiären fördubblade Blackstenius idag målstatistiken när Kristianstad besegrades med 4-1 på bortaplan.

Stina Blackstenius som i fjol även vann skytteligan på EM i Israel där F-19 laget tog guld visade tidigt prov på sin skicklighet framför mål. Framspelad av Pernille Harder satte Blackstenius 1-0 redan i den sjunde matchminuten. Två minuter senare satte hon 2-0 och LFC-anfallaren har nu fyra mål inom 100 minuter och toppar därmed skytteligan efter två omgångar.

Linköping ledde med 3-1 efter första halvlek och förde spelet även i andra. I den 82:a minuten fastställde Kristin Minde slutresultatet 4-1, en seger som tar LFC till toppen av den allsvenska tabellen efter två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.