Erik Hamrén och Usain Bolt. Foto: Bildbyrån och TT Nyhetsbild

Bolt provtränade för Hamrén

Uppdaterad
Publicerad

Sprintlegendaren Usain Bolt har provtränat med den sydafrikanska fotbollsklubben Mamelodi Sundows, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

31-årige Bolt gästade klubben – där tidigare svenske förbundskaptenen Erik Hamrén är general manager – under måndagen i samband med det som mest såg ut att vara ett PR-evenemang.

– Han var i Sydafrika på besök, och passade på att göra det här besöket. Så det var bara i dag, han kommer inte vara kvar här, sade Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

– Det var kul och laget var väldigt välkomnande. Jag njöt verkligen. Men jag är väldigt, väldigt ur form, sade Usain Bolt på en presskonferens.

Efter åtta OS-guld och elva VM-guld avslutade jamaicanen sin friidrottskarriär i somras när han klev av skadad i den korta stafetten vid VM i London. Bolt har tidigare sagt att han vill inleda en fotbollskarriär efter sprintkarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.