Vasil Levski-stadion är Bulgariens nationalarena. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Bildbyrån.

Bomb skadade polis vid ligamatch i Bulgarien

Uppdaterad
Publicerad

En poliskvinna skadade allvarligt när en bomb briserade inne på stadion när Levski Sofia och CSKA spelade 2-2 i ligaderbyt i Bulgarien.

– En sådan handling är otillåten. Det är inte ett fyrverkeri eller en liten bomb, det är en bomb. Det här är en extremt obehaglig och ful händelse, säger polischefen Anton Zlatanov till Reuters.     

Ett drygt 20-tal fans till Levski Sofia omhändertogs av polis.

Svåra splitterskador i ansiktet

Den kvinnliga polisen har opererats och har bland annat fått svåra splitterskador i ansiktet. En annan polis har fått mindre skador. Bomben kastades ner från Levskisektionen mot poliserna som stod vid en utgång.

Mötena mellan Bulgariens två mest populära lag har en lång historia av våld och kaos. Efter en match år 2000 dödades en supporter av en bomb. Anläggningen är Bulgariens nationalarena för fotboll och Sverige spelade sin VM-kvalmatch där under hösten 2017.                    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.