Det lär bli bra tryck i Sivas på torsdag. Foto: Bildbyrån/Twitter @sivasbeltr

Borgmästarens drag inför MFF:s returmöte – köpte alla biljetter

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag spelar Malmö FF returmöte mot turkiska Sivasspor i playoffet till Europa League. Då har borgmästaren i staden Sivas köpt alla hemmabiljetter för att dela ut dem gratis.

– Vi bjuder in alla som vill komma, säger borgmästaren Hilmi Bilgin till Sivasspors hemsida.

Malmö FF har en ledning med 3-1 från hemmaplan då de ska åka till Turkiet för att försöka ta sig in i Europa League-gruppspelet. Men i Sivas har man inte gett upp. Staden sluter upp bakom sitt lag och borgmästaren har tagit initiativet att köpa upp alla till buds stående biljetter för att sedan dela ut dem till invånarna.

– På torsdag har vår stads stolthet en returmatch i Europa League. Jag hoppas att Sivasspor kommer att representera vår stads och vårt lands fotboll på bästa möjliga sätt. Vi litar på Sivasspor. Som den tolfte spelaren har vår stad ett stort ansvar, säger Hilmi Bilgin.

Europa League

Sivasspors tränare Rıza Çalımbay är glad över att staden gör det de kan för att hjälpa laget:

– Malmö hade stort stöd från sina fans i den första matchen. Allt vi vill är att våra fans ska komma till matchen. Med deras stöd kommer vi att bli ännu starkare, säger han.

Om Malmö lyckas vinna returmötet mot Sivasspor går de till Europa League-gruppspel. Om de förlorar är de klara för tredjeturneringen Europa Conference League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet