Falkenberg kvar i allsvenskan – avgjorde på stopptid

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg var på väg mot ett jobbigt kvalspel för att hålla sig kvar i allsvenskan. Men på stopptid, efter flera bra chanser, avgjorde forwarden Nsima Peter.

Glädjen efteråt bland hemmasupportrarna var monumental.

– Det går inte att förklara, säger matchhjälten till SVT.

– Vi har hållit ihop alla i hela föreningen, trots att det är lite tungt emellanåt. Vi har en härlig laganda och det är det som gör att vi behålla en allsvensk plats. Vi har den här tron tillsammans och det är ingen slump att vi gör mål på övertid, mot Kalmar och i dag. Håller man på Falkenberg vet man att det är lite jobbigt att vara supporter till det här laget, för det är lite up and downs.

– Vi håller ihop och till slut kan vi skörda framgångarna vi får i dag. För det är en otroligt stark bedrift. När våra motståndare förstärker och riskerar sin ekonomi med massor av miljoner så står vi pall där också, säger Hasse Eklund till SVT.

– Vi ger inte upp, utan krigar, det är Falkenberg i ett nötskal. Att vi aldrig ger upp, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund till C More.

Peter avgjorde vackert

– Vi har kanske inte de bästa spelarna, men vi har det bästa laget. Detta är helt otroligt, det är de här gångerna man våndas över, fortsätter han

Sundsvall och Eskilstuna spelar i Superettan nästa säsong. Detta efter att AIK vunnit mot Sundsvall med 2-1 samtidigt som det blev 1-0 mellan Falkenberg och Eskilstuna. Resultatet innebär samtidigt att Kalmar får kvala då laget förlorade mot Sirius med 3-0.

– Vi överlever. Jag tycker mest synd om killarna, säger Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm till SVT Sport.

För Falkenberg var det Nsima Peter som blev stor matchhjälte med sitt mål med bara sekunder kvar av matchen. Efteråt firades det vilt i Falkenberg.

– Det går inte att förklara. Det är första gången det händer för mig, säger hjälten till SVT Sport.

Peter fick bollen en bra bit utanför straffområdet, avancerade och chippade vackert in segermålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.