Arsenal föll tungt med storstjärnan lämnad hemma

Söndagen blev en mardröm för Arsenal.

Först lämnades en ryktesomgärdad Alexis Sanchez hemma i London – sedan tappade man 1-0-ledning till 1-2-förlust borta mot Bournemouth.

Eftermiddagen fick en otrevligt start för Arsenal-fansen när timmen innan avspark stod klart att Alexis Sanchez inte fanns med i spelartruppen. Det mesta talar nu i stället för att lagets största stjärna lämnar klubben.

– Han har varit oklar om situationen. Det är inte bestämt hur det blir så jag lämnade honom hemma, sade Arsene Wenger till Sky Sports inför matchen.

Efter en sömnig första halvlek såg det dock ut som att Arsenal ändå skulle få glädja sig över något under söndagen. Med en underbar passning i djupled signerad Alex Iwobi friställdes Hector Bellerin. Spanjoren gjorde inga misstag i friläget utan dunkade in 1-0 i inledningen av andra halvleken.

Vände på fyra minuter

Men på fyra minuter förändrades allt.

Callum Wilson stormade fram på en genomskärare, hann före en tveksam Petr Cech i Arsenal-målet och styrde in kvitteringen.

Kort därefter skapade samme man sig utrymme i Arsenals straffområde och när mittbackarna inte fick tag på honom kunde han lämnade tillbaka i banan för Jordan Ibe som dunkade in 2-1.

Arsenal lyckades inte sjösätta någon vidare jakt på kvittering under sista kvarten – och utan Alexis Sanchez på plan blev det inte enklare.

Enligt BBC har Arsenals hierarki accepterat det faktum att Sanchez förmodligen lämnar klubben nu under januarifönstret.