Boysen sen HIF-poängfixare

Linus Hallenius var två minuter från att sänka sin förra klubb.

Men David Boysen såg till att Sundsvallsanfallaren inte fick sista ordet.

Linus Hallenius blev utbuad när han återvände till Olympia och Helsingborg som han tillhörde säsongen 2016. Och självklart var det just han som gav Sundsvall ledningen mot HIF.

– Vi hade haft två bra lägen innan och det var skönt att ta ledningen. Men tyvärr kunde vi inte hålla den, säger Hallenius till SVT Sport.

Med kvarten kvar att spela slog David Batanero en ljuvlig djupledspassning som nådde Hallenius när Andreas Granqvist och resten av hemmaförsvaret inte hängde med. Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson var på avslutet men inte tillräckligt och 1–0 till Sundsvall.

I slutminuterna trodde David Boysen att han kvitterat, men målet dömdes för offside. Men – Boysen fick revansch när han i den 88:e minuten fick två försök till och på det andra letade sig skottet rätt långsamt över William Eskelinen och in i mål.

Ingen vinnare eller förlorare på Olympia. Och Sundsvall som inledde med imponerande kryss mot Djurgården och vinst mot Malmö har nu ingen trepoängare i de tre senaste omgångarna.