Brommapojkarna firar 1-0-målet. Foto: Bildbyrån

Helsingborg kvitterade sent – ”Ett brutalt poängtapp”

Efter två raka förluster såg Brommapojkarna ut att vinna mot Helsingborg i superettan, men ett sent nickmål av HIF:s Johan Persson gjorde att de bara fick med sig en poäng.

I den 90 minuten, då gästerna var en man mindre, lyftes en frispark in på Persson som förstörde festen på Grimsta IP.

– Det känns som ett brutalt poängtapp, säger BP-tränaren Olof Mellberg.

Med 14 minuter spelade gjorde hemmalaget 1-0. Assistkungen Markus Gustafsson lyfte in en hörna på en fri Gustav Sandberg-Magnusson som enkelt nickade in ledningsmålet.

BP fortsatte att trycka på och lite senare var bara stolpen i vägen för att Kabran skulle utöka ledningen.

Med dryga halvtimmen spelad var det Viktor Gyökeres, som nyligen blev klar för Premier League, tur att försöka. Men avslutet blev för lamt.

Johan Persson blev hjälte

Fem minuter in i andra halvlek skadade BP:s mittback Kyle Konwea benet och var tvungen att avbryta matchen. In kom istället Jacob Ortmark.

Med en kvart kvar tog HIF:s Edwin Gyimah sitt andra gula kort och då blev bortalagets uppförsbacke ännu brantare.

Strax efter var ändå Helsingborg nära att kvittera genom Oke Akpoveta, men då räddade Sandberg-Magnusson med en nick på mållinjen.

Nästa gång fick gästerna utdelning då Johan Persson kvitterade.

– Jag är otrolig besviken på beslutsfattandet och sättet att hantera den situationen, både före och efter själva frisparken. Otroligt onödigt misstag i slutminuten, säger Mellberg.

Dalkurd leder därmed superettan på samma poäng som BP. Helsingborg är femma, fem poäng efter Trelleborg på kvalplats.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson. Foto: Bildbyrån

Sportchef på läktaren

Förutom Gyökeres är det också sedan tidigare klart att mittbacken Carl Starfelt lämnar BP för IFK Göteborg efter säsongen.

Efter succén i superettan är säkert flera allsvenska klubbar intresserade av Brommaklubbens spelare och det verkar också gälla Malmö FF.

Inför matchen zoomades Malmöklubbens sportchef Daniel Andersson in av TV-kamerorna då han var på plats på Grimsta IP.