Foto: BP/Bildbyrån

Brommapojkarna inför regnbågsfärgade kaptensbindlar

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna tar ställning för jämställdhet och allas lika värde. Nu kommer klubbens alla lag att spela sina matcher med en regnbågsfärgad kaptensbindel.

– Att alla är välkomna i klubben är självklarhet. Bindeln passar perfekt ihop med våra värderingar, säger Peter Appelquist, kommunikationsansvarig i BP till klubbens hemsida.

Som Europas största fotbollsförening vill klubben nu föregå med ett gott exempel och verka som pionjärer inom fotbollsvärlden.

InstagramBP

Den regnbågsfärgade bindeln delas ut under september månad och kommer snart att finnas i alla BP:s 250 lag.

– Att alla är välkomna i BP är en självklarhet, men det är något som behöver uppmärksammas och påminnas om. Bindeln passar perfekt ihop med våra värderingar, säger Peter Appelquist till BP:s hemsida.

– Vi spelar nästan 6000 fotbollsmatcher varje år, runt om i Stockholm, Sverige och Europa. Att vi bär med oss regnbågsbindeln och vad den står för är viktigt och bra, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.