Kristine Minde gjorde första målet mot Appoel. Foto: Bildbyrån

Bra start för LFC i Champions League

Linköpings FC var illa ute mot Apollon Ladies Limassol på Cypern i 16-delsfinalen i Champions League. Då klev norska Kristine Minde fram och satte matchens enda mål efter att hon rundat målvakten i den 58:e minuten.

Efter en mållös och chansfattig första halvlek fick Apollon ett superläge en bit in på andra halvlek. LFC-målvakten Kajsa Andersson kom lite på mellandhand, men det cypriotiska avslutet gick i stolpen – och LFC-försvaret kunde samla upp returen.

Bra läge för avancemang

Apollon kändes giftiga – och därför kom Kristine Mindes mål i den 58:e minuten som en befrielse för östgötskorna. Det blev också matchens enda mål, och nu har LFC skaffat sig ett mycket bra läge att avancera till åttondelsfinal i returen på hemmaplan nästa vecka.

Självmål av Sembrant

Landslagets mittback Linda Sembrant hade ingen rolig kväll hemma i Montpellier. Röda Stjärnan vann sensationellt med 1–0 efter att Sembrant noterats för ett självmål i 64:e minuten. Både Sembrant och Stina Blackstenius spelade hela matchen för Montpellier.

Rolfö utbytt

Tre svenskor var på planen när Chelsea slog Bayern München med 1–0, efter mål av Drew Spence. Chelseas Hedvig Lindahl och Magdalena Ericsson fick stanna på planen ända till slutsignalen, medan Fridolina Rolfö i Bayern byttes ut i mitten av andra halvlek.

Nilla Fischer och Wolfsburg vann med 3–0 borta mot Atlético Madrid, efter att ha gjort alla målen i andra halvlek. Förra LFC:aren Pernille Harder inledde målskyttet.

Rosengård, det andra svenska laget i CL, möter rumänska Cluj på torsdagen.

Så gick det i övriga Champions League-matcher:

Montpellier-Röda Stjärnan

0-1

(0–0)

0–1 självmål (64).

Stina Blackstenius och Linda Sembrant spelade hela matchen för Montpellier.

Atletico Madrid-Wolfsburg

0-3

(0–0)

0–1 Pernille Harder (47), 0–2 självmål (78), 0–3 Ewa Pajor (86).

Nilla Fischer spelade hela matchen för Wolfsburg.

Chelsea-Bayern München

1-0

(1–0)

1–0 Drew Spence (10).

Hedvig Lindahl och Magdalena Ericsson spelade hela matchen för Chelsea. Fridolina Rolfö blev utbytt i den 67:e minuten för Bayern München.

Fiorentina-Hjörring

2-1

(1–0)

1–0 Valery Vigilucci (39), 2–0 Ilaria Mauro (60), 2–1 Signe Bruun (73).

Stéphanie Öhrström spelade hela matchen för Fiorentina.

Ajax-Brescia

1-0

(0–0)

1–0 Linda Bakker (88).

Utv, Ajax: Marjolijn van den Bighelaar (21).

Lillestrøm-Bröndby

0-0

Avaldsnes, Norge-Barcelona

0-4

(0–1)

0–1 Lieke Martens (19), 0–2 Toni Duggan (70), 0–3 Andressa Alves (75), 0–4 Mariona Caldentey (81).

Minsk-Slavia Prag

1-3

(0–1)

0–1 Katerina Svitkova (28), 1–1 Tamila Chimitj (60), 1–2 Klara Cahynova (74), 1–3 Petra Divisova (80).

Siauliai, Litauen-Zürich

1-1

(1–1)

0–1 Martina Moser (18), 1–1 Zenatha Coleman (23).

Paok Thessaloniki-Sparta Prag

0-5

(0–2)

0–1 Irena Martinkova (14), 0–2 Irena Martinkova (45), 0–3 Tia Hälinen (61), 0–4 Lucie Kladrubska (82), 0–5 Irena Martinkova (87).

Konin, Polen-Lyon

0-5

(0–3)

0–1 Ada Hegerberg (11), 0–2 Ada Hegerberg (29), 0–3 Wendie Renard (32), 0–4 Ada Hegerberg (67), 0–5 Eugénie Le Sommer (83).