Brasilien klart för OS Foto: TT

Brasilien klart för OS i Tokyo

Brasilien slog Argentina med 3–0 i sydamerikanska OS-kvalet – och är nu klart för OS i Tokyo.

Det regerande olympiska mästarlaget i fotboll, Brasilien, säkrade en plats i årets OS-turnering i Tokyo. Detta efter en 3–0-seger över ärkerivalen Argentina i det sydamerikanska kvalet i Bucaramanga i Colombia.

Bayer Leverkusen-anfallaren Paulinho inledde målskyttet i den elfte minuten och Matheus Cunha, till vardags i Hertha Berlin, gjorde de övriga målen.

Argentinaspelarna gick inte för fullt i matchen då de redan var klara för OS.

Betydelselös damfinal

Både USA och Kanada var klara för OS-spel efter semifinalvinsterna häromdagen över Mexiko respektive Costa Rica.

Så finalen i kvalet i Carson, Kalifornien, var betydelselös.

Men det fanns massor med prestige i det nordamerikanska mötet, som till slut de regerande världsmästarna från i fjol, USA, vann med 3–0.

Målen gjordes alla i andra halvlek av Lynn Williams, Lindsey Horan och Megan Rapinoe.