Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Casemiros drömträff avgjorde – sköt Brasilien till slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien är klart för VM-slutspel efter att Casemiro avgjort matchen mot Schweiz med en snygg halvvolley. Två raka segrar gör att stornationen som sämst kan bli tvåa i gruppen.

– Det där är ett riktigt vackert tekniskt nummer, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Det var en relativt händelsefattig första halvlek där Brasilien dominerade spelet. Bland annat hade Vinicius Jr ett läge att föra upp sitt lag i ledning, men till paus gick bägge lagen utan några gjorda mål.

Alldeles i slutet av halvleken blev det mörkt på arenan, men lamporna kom i gång igen redan efter några sekunder.

Det var sedan knappt tjugo minuter in i andra halvlek som både de brasilianska spelarna och supportrarna firade rejält. Vinicius Junior fick bollen av Casemiro och placerade in 1-0, men målet underkändes sedan för offside efter videogranskning.

Segermålet dröjde istället ända tills den 83:e minuten då bollen hamnade hos Casemiro som lät den studsa och drämde in den elegant. På vägen mot målet touchade den schweiziska backen Manuel Akanji.

Efter målet blev det feststämning bland de brasilianska supportrarna på arenan. Segern innebär att Brasilen blir turneringens andra lag att vara klart för åttondelsfinal. De är tre poäng före Schweiz på andraplatsen. Gruppens två övriga lag, Kamerun och Serbien står på en poäng vardera.

Brasilien har nu 17 raka gruppspelsmatcher i VM utan förlust. Det är ett nytt rekord. Stjärnan Neymar saknades i matchen på grund av skada.

HÖJDPUNKTER: Grupp: G: Brasilien-Schweiz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.