Mason Greenwood och Phil Foden. Foto: Bildbyrån

Bröt mot coronareglerna – sparkas ut ur engelska truppen

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsdebutanterna, Mason Greenwood och Phil Foden hade besök av tjejer på ett hotellrum, enligt brittiska medier.

Det bryter mot de strikta coronareglerna och nu skickas duon hem från den engelska landslagstruppen.

– Tyvärr fick jag under morgonen reda på att de här två killarna har brutit mot covid-19-riktlinjerna när det gäller vår säkra bubbla, säger förbundskaptenen Gareth Southgate,  enligt BBC.

Uefa satte upp hårda restriktioner inför Nations League-spelet där de deltagande länderna i princip ska isolera sig och absolut inte träffa utomstående personer under tiden de vistades i landslagsbubblan.

Mason Greenwood, 18 och Phil Foden, 20 har brutit mot coronarestriktionerna på Island genom att ha tagit in tjejer på hotellrummet. Bilder ska ha läckt ut via en av tjejernas sociala medie-konton.

– Ingenting har hänt i de områden vi använder på hotellet. Vi kommer att gå på djupet med vad som hänt, eftersom detta uppmärksammades några timmar före träningen. Jag behöver fortfarande ta del av detaljerna. Det som står klart är att de har brutit mot covid-19-riktlinjerna, säger förbundskaptenen Gareth Southgate enligt BBC.

”De måste åka tillbaka till England separat”<

Ingen av spelarna syntes till på Englands träning idag och nu skickas de båda hem och får således inte följa med till Danmark, för morgondagens match.

– Vi var tvungna att besluta mycket snabbt att de inte kunde ha någon interaktion med resten av laget. De måste åka tillbaka till England separat.

Isländska DV pratade med de isländska tjejerna under morgonen, som inte ville träda fram med namn.

– Vi vill inte diskutera detta. Vi vill inte att de ska hamna i problem. Vi hade ingen aning om dessa reglera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.