Begravningståget gick förbi Fiorentinas hemma-stadion där en minnesplats uppstått. Foto: TT Nyhetsbyrå

Buffon från glädje till begravning

Uppdaterad
Publicerad

I går var Gianluigi Buffon, 40, strålande glad efter att Juventus slagit ut Tottenham och gått till kvarten i Champions League. I dag var den legendariske målvakten på plats i Florens och begravningen av Fiorentinas kapten Davide Astori, som dog av en hjärtattack i sömnen i söndags inför mötet med Udinese.

Inför gårdagens stormöte på Wembley i London inleddes matchen med en tyst minut för Astori som endast blev 31 år. Juventus spelade i svarta sorgband.

Landslagsspelarens död chockade fotbolls-Italien och hela söndagens omgång i serie A ställdes in.

Italiens förre premiärminister närvarade

Buffon, som hade sällskap av den tårögde lagkamraten i Juventus, Giorgio Chiellini, var sammanbiten och vinkade tackande till de uppskattningsvis 7 000 fansen, många med halsdukar och andra symboler för Fiorentina, som samlats. De bägge Juventusspelarna, som hade sällskap av flera andra lagkamrater, var samtida med Astori, med i truppen i playoffmötena med Sverige i november, i landslaget.

– Vi tillägnar den här segern till honom. Han är i våra tankar dessa dagar och jag har gråtit många gånger, sade Chiellini efter Juventus seger borta mot Tottenham i går.

Begravningståget gick förbi Fiorentinas stadion på väg till Santa Croce-kyrkan.

Flera storspelare och välkända personer dök upp vid begravningen. Mario Balotelli, Filippo Inzaghi, stora delar av Milans och Inters trupper, Francesco Totti, Daniele De Rossi, ordföranden i Italiens Olympiska Kommitté och Italiens före detta premiärminister Matteo Renzi för att nämna några.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.