Buffon: ”Är förstås väldigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Gianluigi Buffon, 39, avslutar sin karriär efter säsongen – och han hade hoppats att bli förste spelare någonsin att spela sex VM.

Efter en 0-1-förlust mot Sverige löper han stor risk att gå miste om det drömavslutet.

– Jag är förstås väldigt besviken, men om tre dagar är det dags för returmatch, säger Buffon till SVT Sport.

Han prisades som världens bästa målvakt på Fifa-galan i slutet av oktober – och i en intervju med italienska Sky dagen efter meddelade Buffon att detta blir hans sista säsong.

Förhoppningen var att avsluta sin fotbollsgärning genom att skriva in sig i historieböckerna som den enda spelare att medverka i sex olika världsmästerskap.

VM-kval fotboll

Buffon – som blev världsmästare 2006 – har dock inte det ödet i egna händer inför returmötet mot Sverige i Milano på måndag.

Hans lagkamrater måste göra mål och Italien måste vinna.

– Det är ingen idé att bli nedslagen över det här. Man måste hålla sig klar i huvudet och vara målinriktad för på måndag väntar 90 nya minuter. Vi förlorade bara med 1-0, inte 6-0, säger Buffon till SVT Sport.

– Den matchen lär se ut ungefär så här. Därför måste vi se till att behålla lugnet. Vi ska försöka spela mer fokuserat och skapa fler målchanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet