Foto: Bildbyrån

Buffon i tårar: ”Det är skamligt”

Tårarna rann hos Italiens 39-årige målvaktsikon Gigi Buffon efter VM-missen mot Sverige. För första gången på 60 år missar man ett slutspel. – Det är skamligt, säger han till Rai Sport.

Italienarna var rasande. Flaskor och tändare regnade ner från läktarna på San Siro efter missen som lamslagit en hel nation. Mitt i allt stod Gigi Buffon och svajade i sitt allra sista internationella framträdande.

– Det är en skam att min sista officiella match sammanföll med missen att kvala in till VM, säger han enligt Football Italia.

Just Buffon hade chansen att bli den förste någonsin att delta i sex VM-mästerskap.

– Det är en besvikelse. Inte bara för mig, men för hela fotbollen, eftersom vi misslyckades med något som kunde vara viktigt på riktigt för landet. Det är det enda jag ångrar och inte att jag avslutar min karriär, eftersom tiden har sin gång och det är bara rätt.

Rai: Underskattade ni Sverige?

– Vi underskattade ingenting, eftersom de som har spelat i de här matcherna vet vad det betyder att möta de här lagen., hur svårt det är mentalt att vända ett 1-0-underläge. Vi saknade energi och skärpa för att göra mål, men till slut spelade Sverige på samma sätt som i första matchen, säger han.

På sociala medier tröstades han av målvaktskollegan och mångårige spanske landslagsmålvakten Iker Casillas.

”Det skulle inte sluta så här. Jag vill se dig som tidigare, som vad du fortsätter att vara för många: en LEGEND”, skriver han på twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer