Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bytte ut tio spelare i startelvan – vann ändå

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i Sveriges sista gruppspelsmatch mot Italien vilade England spelare, hela tio förändringar hade de i startelvan. England tog ändå sin tredje raka seger i gruppen mot Portugal med 2–1 och vann därmed gruppen samtidigt som de slog ut Portugal ur turneringen.

Bara mittbacken Millie Bright var kvar från den senaste matchen då England vann mot Spanien med 2–0.

England har öst in mål i turneringen. Och det såg ut att bli en målrik match direkt. Efter en stor målvaktstavla av Portugals målvakt Patricia Morais som skulle skjuta iväg bollen på en hemåtpass, kunde Toni Duggan sno den och iskallt lobba in bollen i mål.

Fotbolls-EM

Snabb replik

Portugal som tog sin första seger i ett mästerskap mot Skottland, vaknade till efter Englands mål. Linköpings Claudia Neto med en boll i djupet till Diana Silva som serverade Carolina Mendes med två passningar innan bollen rullade in i nät.

Passivt Portugalförsvar

Sämst rankade i EM, Portugal, stod upp bra mot England och matchen var jämn, men strax efter paus rann bollen genom ett passivt Portugalförsvar och Nikita Paris satte dit Englands ledningsmål.

England kunde bevaka sin ledning utan större farliga målchanser från Portugals sida och matchen slutade 2–1 i Englands favör. 

England för ett tufft möte i kvartsfinalen då de ställs mot Frankrike, som hamnade tvåa i grupp C.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet