Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Carolas glädje efter Brommapojkarnas uppflyttning: ”Är fantastiskt lycklig”

Uppdaterad
Publicerad

BP tog klivet upp till allsvenskan – med försvararen Amadeus Sögaard i startelvan. Son till Carola Häggkvist, som var på plats för att heja fram Amadeus och lagkamraterna.

– Man är fantastiskt lycklig för sin son som kämpat stenhårt, säger Carola till SVT Sport.

Att följa en fotbollsmatch från läktaren kan få känslorna att gå upp och ner som en berg-och dalbana.

Så var det även för Carola Häggkvist, som var på plats när sonen Amadeus Sögaard och hans Brommapojkarna tog klivet upp till allsvenskan.

– Jag har varit så otroligt nervös, att vara här på plats. Man går igenom så många känslor som förälder och publik, säger en glad Carola Häggkvist.

BP besegrade Brage med 3-2, och det blev dramatiskt i slutet efter en sen bortareducering. Brommapojkarna gick då på defensiven, något som Carola ställde sig frågande till efter slutsignalen.

– Jag började ifrågasätta vad de håller på med. Varför försvarar man istället för att gå offensivt, anfall är bästa försvar. Så jag ville fråga efteråt, ”sa coachen någonting?”.

Men det blev glädjescener till sist.

Hur känns det som förälder?

– Det betyder otroligt mycket, att (Amadeus) ska spela i allsvenskan. Det är helt otroligt, men så känner väl alla föräldrar.

Hur firar ni?

– Vi har låtit honom vara med sina lagkamrater, men vi har gett några förslag på restauranger i stan. Men har får börja med grabbarna.

Men det blir inget sent firande för Carola.

– Jag ska inte bli uppe inatt utan han får fira med sin flickvän, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.