Sanne Troelsgaard, Jelena Cankovic and Nathalie Björn firar efter reduceringen.

Caroline Seger räddade Rosengård från fiasko

Det var en mardrömstart för FC Rosengård som var på väg mot en chockförlust mot St. Pölten i Champions League.

Men i den andra halvleken var Rosengård tillbaka i matchen.

I den 94:e minuten kvitterade Caroline Seger – och det första mötet slutade 2-2.

I dag inleddes åttondelsfinalerna i Champions League, med FC Rosengård som ensam svensk representant var i turningen.

Trots att Rosengård inför hemmamötet var storfavoriter tog det 21 minuter för bortalaget att näta och ta ledningen.  En mardrömsstart för Rosengård på Malmö idrottsplats.

Rosengård hade majoriteten av bollinnehavet i den första perioden. Men  hemmalaget lyckades inte ta sig igenom Pöltens kompakta försvarsmur och kom inte till några vassa målchanser.

När den andra halvleken blåstes igång tog det dryga minuten innan Zver utökade bortalagets ledning till 2-0, och gjorde sitt andra mål matchen.

Rosengård tillbaka i matchen

Där tog det dock stopp för bortalaget. I den 68:e minuten reducerade Sanne Troelsgaard efter ett framspel av Jelena Čanković.

På tilläggstid landade bollen vid Caroline Segers fötter i straffområdet som enkelt kunde placera in bollen i målet.

Matchen som var en konstant uppförsbacke slutade lika, och gav Rosengård ett betydligt bättre utgångsläge inför returen i Österrike nästa vecka.

Tyska Vfl Wolfsburg ställdes mot norska LSK Kvinner FK.

Fridolina Rolfö spelade hela matchen för Wolfsburg, som slutade med 2-0 till tysklaget.

KLIPP: Alexandra Popp tvåmålsskytt för Wolfsburg