Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Caroline Segers klartecken: ”Jag svarar alltid ja”

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen Caroline Seger har bara gjort en minut de senaste tre veckorna.

Men hon ger ändå klartecken för att starta. Får hon frågan så säger hon ja.

– Jag svarar alltid ja, skrattar Seger.

Seger saknades när landslaget senast samlades. Mittfältsveteranen har nyligen kommit tillbaka från en vadskada och har ett inhopp på en knapp minut i benen inför VM-kvalmötet mot Finland.

Men om hon får frågan att starta så kommer hon att tacka ja.

– Vi tränade precis och jag tränade för fullt. Men jag har inte hunnit prata med det medicinska teamet eller Peter (Gerhardsson). Vi får se vad som sägs under eftermiddagen och kvällen.

Skadeläget naturligt

En stor snackis under samlingen har varit skadeläget i Sverige, men Seger är inte orolig.

– För många är det här slutet av säsongen och det har varit många matcher och hård belastning. Det är naturligt att det ser ut så här. Det är ett jobb för Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wiman, assisterande). Vi har en bred trupp med många som är sugna på att spela, när man får chansen är det bara att ta den.

Finland kommer till Ullevi som grupptvåa och Seger förväntar sig en tuff match.

– Vi har sett att Finland är ett starkt kontringslag som hugger på misstag. Det gäller för oss att ha balans och vara bra med boll så de inte får omställningar mot oss.

Ni har varit bra under så lång tid och folk förväntar sig att ni ska städa av den här typen av lag. Blir det en press?

– Så länge jag har varit med i landslaget så har folk förväntat sig att vi ska lösa kvalen lätt och ledigt. Det är bra motstånd i vår grupp och en av de nationerna är Finland.

SVT sänder Sveriges VM-kvalmatch mot Finland med start 18.55 på SVT2/Play.

KLIPP: Peter Gerhardsson om Caroline Seger (16 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.